Zelfgemaakte yoghurt. Hoe maak je het en waarom is het de moeite waard? Yoghurt is voor iedereen een bekend tussendoortje, min of meer vloeibaar, met een groot aantal positieve eigenschappen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het een van de elementen is van een gezonde, evenwichtige voeding, vooral aanbevolen door voedingsdeskundigen. Als ontbijt of als dagelijkse maaltijd, voorziet yoghurt het lichaam van eiwitten, vitamines en waardevolle mineralen.

Het gezondst is natuurlijke yoghurt die geen suiker, zoetstoffen, kleurstoffen of kunstmatige toevoegingen bevat. Het principe bij yoghurt is hetzelfde als bij andere producten - hoe korter de ingrediëntenlijst, hoe beter. Aan dergelijke voorwaarden wordt alleen voldaan door natuurlijke yoghurt, die alleen melk en bacterieculturen bevat. Yoghurt kan zonder toevoegingen gegeten worden of als basis, verrijkt met verschillende toevoegingen: fruit, noten en granen. Natuurlijke yoghurt is ook een uitstekende vervanging voor minder gezonde en meer calorierijke room. Perfect als toevoeging aan komkommers, sauzen of soepen.

HOE MAAK JE NATUURLIJKE YOGHURT? 
Om zelfgemaakte yoghurt te maken, heb je plantaardige melk of drank (soja of kokosnoot) en een melkzuurcultuur nodig. We verwarmen de melk tot 43-44°C. Vervolgens lossen we de bacterieculturen op in een kleine hoeveelheid melk bij dezelfde temperatuur en wachten we 20 minuten totdat de bacteriën zijn geactiveerd. Voeg ze na deze tijd toe aan de rest van de melk en meng het geheel voorzichtig. Op deze manier bereide melk, geënt met bacteriën, wordt opzij gezet, goed gesloten, op een warme plaats (tijdens het stookseizoen plaatsen we het bijvoorbeeld naast de radiator) - gedurende enkele uren. Plaats na deze tijd de afgewerkte yoghurt in de koelkast. De maximale bewaartermijn: van 3 tot 5 dagen. De yoghurtbereidingstijd kan worden verkort en het hele proces kan worden verbeterd door gebruik te maken van een apparaat met een thermostaat, een yoghurtmaker. Hiermee kunt u een constante temperatuur van ca. 45 ° C handhaven, 
Zoals je kunt zien, is het proces van het bereiden van yoghurt heel eenvoudig en het effect zal iedereen zeker bevallen. Door "plantaardige melk" (soja of kokosnoot) als basis te gebruiken, kunnen we lekkere vegan yoghurt verkrijgen. Smaak is echter niet de enige reden waarom u geïnteresseerd zou moeten zijn in het maken van zelfgemaakte yoghurt. 

NATUURLIJKE YOGHURT IS GEZOND 
Het is een bron van calcium, vitamine D en B. Het eten van yoghurt versterkt ons bottenstelsel aanzienlijk, wat vooral belangrijk is bij kinderen van wie het lichaam zich in de fase van intensieve groei bevindt en bij ouderen, bij wie een tekort aan dit element kan optreden. tragische gevolgen. 

Extra gezondheidsvoordelen van het eten van yoghurt: 
- versterkt de immuniteit,
- ondersteunt de spijsvertering,
- voorkomt tandbederf,
- vermindert hypertensie,
- het bevat weinig calorieën. 

HUISGEMAAKTE YOGHURT IS GOEDKOPER 
Het economische aspect is een ander punt van aandacht, naast gezondheid bij het bereiden van maaltijden. Zelfgemaakte yoghurt is goedkoper dan degene die je in de winkel koopt. Eenmalig hogere kosten zijn alleen de eventuele aanschaf van een yoghurtmaker, wat het proces van yoghurtbereiding vergemakkelijkt. Het is echter een apparaat waar je jarenlang plezier van zult hebben en daarnaast kan er, afhankelijk van het gekozen model, ook kaas in het apparaat worden bereid. 

HUISGEMAAKTE YOGHURT IS BIO 
Bij het bereiden van zelfgemaakte yoghurt kunnen we ook de hoeveelheid plastic waar het meestal in verpakt zit, beperken. Het verminderen van de hoeveelheid kunstmatig afval geproduceerd in het huishouden is een ecologische en positieve richting, ongetwijfeld in lijn met de huidige trends. 

Probeer zeker eens de zelfgemaakte natuuryoghurt. Wij garanderen dat het gezond, lekker, voordelig en biologisch is.

... omdat het ook anders kan!
  Biowin     27-06-2021 12:49     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.